لزوم سرمایه‌گذاری مناسب در شناسایی حریم گسل‌ها


رییس پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله بر ضرورت سرمایه‌گذاری مناسب تحقیقاتی برای ساخت و سازها در حریم گسل‌ها تاکید کرد و گفت: ساخت و ساز در حریم گسل مستلزم شناخت دقیق گسل و مشخصات فیزیکی آنها است که لازم است در این مورد از طرف سازمان‌های مسئول، سرمایه‌گذاری مناسبی برای تحقیقات در این زمینه انجام گیرد. 

به گزارش ایسنا، کارگاه تخصصی ساخت و ساز بر روی گسل در حاشیه نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با شرکت حدود ۱۰۰ متخصص در برج میلاد برگزار شد.

در این کارگاه دکتر محمد حسن بازیار هدف از این جلسه را بررسی علمی مباحث مرتبط با گسل و تاثیر آن بر سازه‌های ساخته شده بر روی گسل‌ها عنوان کرد و افزود: پیش نیاز تصمیم‌گیری در مورد ساخت و ساز در حریم گسل‌ها شناخت دقیق گسل‌ها و مشخصات فیزیکی آنها است که لازم است در این مورد از طرف سازمان‌های مسئول، سرمایه‌گذاری مناسبی برای تحقیقات در این زمینه انجام گیرد.  

 بازیار با بیان اینکه ساز و کار گسل در تعیین میزان حریم گسل‌ها تاثیرگذار است، اظهار کرد: در تعیین حریم گسل‌ها باید به مشخصات ژئوتکنیکی آبرفتی زمین شامل ضخامت لایه و جنس خاک، توجه کرد و با توجه به آن حریم  گسل‌ها را تعیین کرد. 

وی خاطرنشان کرد: در تعریف گسل فعال باید بجای گسل‌هایی که باعث شکست لایه‌های کواترنر شده‌اند، گسل‌هایی که باعث شکست در لایه‌های هولوسین شده‌اند مبنای کار قرار گیرند و از سوی دیگر  باتوجه به عدم شناخت قطعی نسبت به محل گسل، میزان جابجایی و دوره بازگشت زلزله‌ها، مطالعات تخمین خطرات گسل باید به صورت احتمالاتی انجام گیرد. 

رییس پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله تاکید کرد: موضوع حریم و ساخت و ساز در حریم گسل‌ها باید از جایی شروع و به تدریج اصلاح، تکمیل و ارتقا یابد.

انتهای پیام


منبع خبر

درباره گیلان پلاس

برسی کنید

اینشتین در مورد منطقه عجیب اطراف سیاهچاله‌ها درست می‌گفت

در سال ۱۹۱۵، اینشتین پیش‌بینی کرد که با نزدیک شدن ماده به سیاه‌چاله، به دلیل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *